SDG-I

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's, Sustainable Development Goals) aangenomen, gepreciseerd door 169 subdoelstellingen: Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development. Om de vooruitgang van België naar de SDG's te volgen, selecteerde het Interfederaal Instituut voor de Statistiek (IIS) een set van 34 indicatoren of twee per SDG. Die indicatoren werden voor het eerst gepresenteerd in de Belgische Voluntary National Review 2017 (VNR) voor het United Nations High-Level Political Forum on Sustainable Development van juli 2017.

Andere indicatoren werden geleidelijk aan de set toegevoegd. De set werd ook gepresenteerd in de Voluntary National Review 2023 (Vrijwillig Nationaal Rapport 2023) voor het United Nations High-Level Political Forum on Sustainable Development van juli 2023.

De volgende instellingen nemen deel aan dat IIS-proces, met een deel van hun werkzaamheden:

In de Balans van indicatoren van duurzame ontwikkeling evalueert het Federaal Planbureau de trends van indicatoren over de evolutie van België naar de SDG's.